برداشت گردو

آنچه در این مطلب می خوانید

روشهای برداشت گردو

در ایران به طور معمول در برداشت گردو با تکان دادن شاخه درخت یا با چوب زدن، گردو را از درخت جدا می­کنند. گردو پس از جدا شدن از شاخه به زمین می­افتد، سپس آن را جمع ­آوری می­کنند. این روش برای درخت­های کوتاه با تکان دادن شاخه یا چوب زدن از روی زمین انجام می­شود ولی برای درخت­های بلند، افراد روی شاخه­ها رفته و با چوب­های باریک و بلند به شاخه­ ها می­زنند تا گردوها از شاخه جدا شوند.

هرساله تعدادی از افراد که برای چیدن گردو به بالای درخت­های بلند می­روند به  زمین افتاده و آسیب می­بینند. برخی افراد برای پرهیز از افتادن خود را با کمربندهای مخصوص به شاخه­های محکم و مطمئن می­بندند.

استفاده از شیکر در کشورهای پیشرفته و همچنین در ایران رواج یافته است. البته در ایران هنوز این روش در همه جا مرسوم نشده است. در این روش سرعت برداشت گردو افزایش و هزینه نیروی انسانی­کاهش می­یابد. همچنین شاخ و برگ درخت کمتر می­شکند و گردوی ­کمتری روی درخت باقی می­ماند. محصول نیز به موقع برداشت می­شود و در نهایت خطر افتادن از درخت و آسیب آن از بین می­رود.

بهترین روش برداشت گردو

بهترین روش برداشت استفاده از دستگاه شیکر می باشد که با حلقه شدن بازوی هیدرولیکی بدور تنه درخت و شاخه های  اصلی،بمدت ۲۰-۱۰  ثانیه  ایجاد لرزش کرده  و سپس با یک دستگاه مکنده و جمع آوری کننده ،میوه های  گردو از زمین جمع آوری شده و در یک  تریلر مخصوص به محل فراوری محصول انتقال می یابند. ضمنا  موعد برداشت گردو در اواخر شهریور تا مهر ماه می باشد که وقتی حدود ۸۰  درصد پوست سبز میوه ترک بر میدارد.میوه های گردو می رسند.

بعبارت دیگر ۴-۱ هفته قبل از اینکه   پوست سبز از میوه جدا شود میوه رسیده است.توصیه می شود پس از برداشت گردو،در اسرع وقت  پوست سبز آن جدا شود و با محلول وایتکس یک درصد شست و شو و سفید شود. اینکار با استفاده از دستگاه پوست گیر با ظرفیت یک تن در ساعت بخوبی انجام می گیرد.سپس عملیات  خشک کنی (۸ درصد) و  مغزکنی و بسته بندی بصورت مکانیزه انجام می شود.

شیکر مخصوص گردو

 

 

زمان برداشت گردو

معمولا دو شاخص برای تعیین تاریخ برداشت در گردو بکار می رود. یک شاخص این است که وقتی حدود ۸۰ درصد پوست سبز میوه ها ترک برداشت میوه ها رسیده ا ند. شاخص دیگر زمانی است که بافتی که بین دو نیمه مغز و اطراف آن قرار دارد هنگام رسیدن تغییر رنگ می دهد و قهوه ای می شود. معمولا برداشت ۲ هفته بعد از قهوه ای شدن بافت اطراف مغز انجام می گیرد.

قبل از اینکه گردو به حالت طبیعی از شاخه جدا شود باید برداشت صورت گیرد. زیرا میوه ها در اثر تاخیر در برداشت شروع به ریزش می کنند و تاخیر در برداشت باعث کاهش کیفیت مغز گردو می شود. همچنین اگر میوه ها زودتر برداشت شوند، نارس هستند و پس از خشک شدن چروکیده می شوند. همچنین پوست سبز گردو براحتی جدا نمی شود

 

آماده سازی گردو وجداکردن پوست سبز آن

برای اینکه مغز گردو از خسارت ناشی از پوست سبز محفوظ بماندباید پوست سبزآن را بلافاصله پس از برداشت جداکرد.سرعت پوست گیری خیلی مهم می باشد در صورتی که قرار باشد پوست گیری به تعویق افتد بهتر است گردوها روی درخت باقی بماننددر غیراین صورت گردوهای باقی مانده ممکن است به سرعت کیفیت خود (رنگ مغز)را از دست بدهند.علاوه بر افت رنگ مغز، گردوهای باقی مانده روی زمین بیشتر درمعرض خطرکپک هستند.در بعضی از گردوها پوست سبز به پوست سخت  می‌چسبد.کیفیت مغزدراین نوع گردوها از گردوهایی که پوست آنها به راحتی جدا می شود پایین تر است.محکم چسبیدن پوست سبز به پوست سخت در مواقعی که خشکی در آخر فصل وجوددارد و هوا گرم تر و تراکم شته روی برگ زیادتر است بیشتر دیده می شود.

 

شستن گردو

برای اینکه اثر پوست سبز گردو که روی پوست سخت باقی مانده است برطرف شود وبتوان عمل سفید کردن پوست گردو را به خوبی انجام داد،گردوها را با آب تمیز می کنند ولی رنگی که بر اثر آفتاب سوختگی روی پوست باقی می ماند با شستن از بین نمی رود. برای این منظور گردو را برای مدت دو یا سه دقیقه در داخل تانکرهای مخصوص آب قرار می دهند تا شسته شوند و با دستگاه های مخصوص شستشو می دهند

خشک کردن گردو

گردو بلافاصله باید خشک شود. اگر قرار باشد خشک کردن با تاخیر صورت گیرد بهتر است گردوها روی درخت بمانند چرا که حتی در برابر نور خورشید گردوهای روی درخت نسبت به گردوهای روی زمین سردتر هستند.  بنابراین کمتر به درجه حرارت بحرانی (حدود ۴۰ درجه‌سانتیگراد) می رسند در این درجه حرارت مغز گردو به سرعت رنگ خود را از دست می دهد. گرفتن رطوبت اضافی پس از برداشت  به سه دلیل ضروری است:

  •  وزن میوه گردو را به حالت پایدار در می آورد.
  •  از کپک زدن ویا سیاه شدن گردو جلوگیری می کند.
  •  سفید شدن کامل پوست را ممکن می سازد.

گردوهایی که به اندازه کافی خشک شده اند باید دارای ۴ درصدرطوبت باشند ومقداررطوبت آنها بیش از ۶ درصد نباشد. درغیر  این صورت رنگ مغزآن تغییر خواهد کرد. برای خشک کردن گردو از ماشین های مخصوصی استفاده می شود وفواید استفاده از این ماشین ها به قرار زیر است:

  • کاهش آب مغز گردو در ظرف مدت ۲۴ ساعت
  • کاهش مقدار کپک و سیاه شدن مغز
  • با سرعت زیادتری می توان محصول گردو را به بازار عرضه کرد.

 

 

 

 

برداشت گردو
دسته‌بندی نشده

سن های زیان آور پسته

عوامل مدیریتی آفات پسته درخت پسته مورد حمله تعداد زیادی از آفات قرار می گیرد. خسارت آفات و عدم کنترل

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است